Desfășurarea acțiunilor necesare pentru amenajarea fântânii din str. 31 August, 150, mun.Orhei


Administrația Publică Locală este întotdeauna receptivă la solicitările locuitorilor din municipiul Orhei, implimentând de fiecare dată acțiuni necesare pentru satisfacerea necesităților acestora.
                            Angajații Î.M. ,, Servicii Comunal – Locative” Orhei,  în conformitate cu Dispoziția nr. 166 din 24.07.2019 ,,Cu privire la desfășurarea acțiunilor pentru îmbunătățirea calității apei potabile în fântânile și izvoarele din municipiul Orhei, au întreprins acțiuni necesare pentru curățarea, amenajarea și salubrizarea fântânii din str.31 August, 150,  aceasta fiind una din unicile fântâni rămase în acest sector.
                             O fântână veche, care a fost construintă în anii 60, și care pe timpurile vechi,  pe vreme de secetă era sursa de alimentare cu apă pentru locuitorii din cartierul respectiv.    
                            Conform planului de acțiuni, urmează curățirea fântânii, și dezinfectarea apei în conformitate cu  cerințele în vigoare, precum și colectarea probelor de apă pentru investigații de laborator.
                            Ulterior, după pașaportizarea sursei decentralizate de apă și petrecerea investigațiilor de laborator a apei, va fi instalat pe colacul fântânii de apă tabel cu indicarea  calității apei și restricțiilor de utilizare.
 
 
 

Abonează-te

Alte articole

Distribuie acest articol